Barion Pixel

Füstölt kacsa palacsintába töltve

Hozzávalók

  • 6-7 db kacsacomb
  • 60 ml száraz sherry
  • 230 ml gyümölcslé
  • 60 ml hoisin szósz  (Go-Tan Wok Hoisin, 01220)
  • 15 ml chili szósz
  • 15 ml halszósz
  • 30 g majonéz
  • 10 g ötfűszer keverék
  • 5 g koriander – őrölt
  • 5 g őrölt gyömér
  • 2 g só
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 csokor koriander levél
  • 1 doboz brokkoli csíra
  • 15 db palacsinta

ELKÉSZÍTÉS

  • A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki.
  • A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
  • Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús.
  • Közben készítsd elő a füstölőt.
  • A combokat bőrrel felfelé helyezd az alsó rácsra egy vízzel teli edény fölé. A hőfokot állítsd be 120 oC-ra, és kapcsold be ventilátorokat. Süsd legalább 4 órát vagy amíg megpuhul a hús.
  • A gyümölcslét öntsd bele egy szórófejjel ellátott flakonba, és minden órában spricceld le a húst vele.
  • Végül a kisütött palacsintát töltsd meg a szálakra omló kacsa húsával, a vágott hagymacsíkokkal, a csírával és a koriander zölddel, majd ezt locsold meg a hoishin szósz, a chili szósz és a halszósz keverékéből összeállított mártással.

 Extra tippek:

  • A brokkoli csírát más csírával is helyettesítheted.
  • A palacsintát a hagyományos módon, cukor nélkül készítsd.
  • Különösen finom végeredményre számíthatsz, ha a füstöléshez cseresznyefát használsz. Ehhez óránként egy marékkal szórj a füstölődobozba.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45