A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki.
A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús.
Közben készítsd elő a füstölőt.
A combokat bőrrel felfelé helyezd az alsó rácsra egy vízzel teli edény fölé. A hőfokot állítsd be 120 oC-ra, és kapcsold be ventilátorokat. Süsd legalább 4 órát vagy amíg megpuhul a hús.
A gyümölcslét öntsd bele egy szórófejjel ellátott flakonba, és minden órában spricceld le a húst vele.
Végül a kisütött palacsintát töltsd meg a szálakra omló kacsa húsával, a vágott hagymacsíkokkal, a csírával és a koriander zölddel, majd ezt locsold meg a hoishin szósz, a chili szósz és a halszósz keverékéből összeállított mártással.
Extra tippek:
A brokkoli csírát más csírával is helyettesítheted.
A palacsintát a hagyományos módon, cukor nélkül készítsd.
Különösen finom végeredményre számíthatsz, ha a füstöléshez cseresznyefát használsz. Ehhez óránként egy marékkal szórj a füstölődobozba.