Fűszeres húsrudacskák nyárson

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup (Remia Ketchup, 01137)
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A darált húsokat összekeverjük az oregánóval, a mustárral, a ketchuppal, a fokhagymával, a hagymával, és letakarva hűtőben 2-3 órát érleljük.

2. Sütés előtt rudacskákat formázunk a húsmasszából, amit hurkapálcára teszünk, és a grillen kíméletesen megsütünk, ügyelve, hogy ne száradjon ki.

3. Köretnek a burgonyát megmossuk, megcsepegtetjük a hús visszamaradt zsiradékával, szaftjával, fóliába csomagoljuk, és a grillen kb. 20 perc alatt megsütjük.

4. A paradicsomot megmossuk, tányérra karikázzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

5. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, rászórjuk a paradicsomra, meghintjük a vágott petrezselyemmel, meglocsoljuk az olajjal, és rátesszük a húsrudacskákat.