GOFRI VANÍLIÁS CHANTILLY KRÉMMEL, FRISS GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS MODENAI BALZSAMECETTEL

Hozzávalók

  • 8 gofri
  • modenai balzsamecet (Antichi Colli modenai balzsamecet, 01250)
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 60 g cukor
  • 20 g kukoricakeményítő
  • ½ vaníliarúd
  • 2 dl tejszín
  • 400 g gyümölcs mix (eper, ananász, kiwi, áfonya)
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítse fel a tejet a vaníliarúddal és a cukor felével.
  2. Keverje össze a maradék cukrot a tojássárgájával és a kukoricakeményítővel, adja hozzá a meleg tejet és melegítse fel. Főzés közben kevergesse, míg besűrűsödik.
  3. Öntse át egy tálba, távolítsa el a vaníliarudat és takarja le. Hagyja kihűlni.
  4. Tisztítsa meg a gyümölcsöket, vágja kisebb darabokra és tegye egy tálba.
  5. Verje fel a tejszínt és óvatosan forgassa össze a hideg krémmel.
  6. Tegyen egy adag krémet és az apróra vágott, megtisztított gyümölcsökből ízlés szerint a gofrikra, valamint tetszés szerint ízesítse, díszítse modenai balzsamecettel. Végül porcukorral hintse meg az elkészült ételt.