Gombás csirke

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 40 dkg barna csiperke
  • 0,5 dl worcester szósz (Kofa worcester szósz, 01093)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj (lm)
  • fél db citrom (frissen facsart leve)
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg tészta (gm)
  • bors (frissen őrölt)

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet kettévágom, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjak, kicsit megklopfolom, majd megforgatom a sózott, borsozott lisztben és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
  • Oldalanként kb. 4-4 perc. Ha a hús szépen megpirult, kiszedem egy tányérra és a visszamaradt zsiradékba beleöntöm a szeletekre vágott gombát és szépen felpirítom.
  • Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadom a worcester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet és összerottyantom.
  • A kifőtt tésztára ráhelyezem a csirkemell szeleteket, meglocsolom a gombás raguval és forrón kínálom. Jó étvágyat!