Görög saláta másképp

Hozzávalók

  • 0,33 bögre olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 tk oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 db kígyóuborka
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 0,25 bögre Kalamata olívabogyó (Kofa Kalamata görög olívabogyó, egész 01304)
  • 0,5 db kaliforniai paprika

ELKÉSZÍTÉS

  1. A görög saláta öntetének elkészítéséhez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a frissen aprított vagy morzsolt oregánót és az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. Az uborkákat egy spirálvágóval vagy késsel vékonyra csíkozzuk. A kaliforniai paprikát szintén így vágjuk fel, a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, végül a lila hagymát is vékonyan felszeleteljük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát.
  4. Hozzáadjuk az olívabogyókat, belemorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk az olívás öntettel. A görög salátát alaposan összeforgatjuk, és önmagában vagy gyros mellé tálaljuk.