0,25 bögre Kalamata olívabogyó (Kofa Kalamata görög olívabogyó, egész 01304)
0,5 db kaliforniai paprika
ELKÉSZÍTÉS
A görög saláta öntetének elkészítéséhez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a frissen aprított vagy morzsolt oregánót és az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
Az uborkákat egy spirálvágóval vagy késsel vékonyra csíkozzuk. A kaliforniai paprikát szintén így vágjuk fel, a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, végül a lila hagymát is vékonyan felszeleteljük.
Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát.
Hozzáadjuk az olívabogyókat, belemorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk az olívás öntettel. A görög salátát alaposan összeforgatjuk, és önmagában vagy gyros mellé tálaljuk.