Gőzgombóc lépésről lépésre

Az örök, elfelejthetetlen, klasszikus, imádni való túrógombóc. Minden
héten tudnánk enni! Ha a túrógombóc tésztája lágy, akkor szétfő, ha pedig túl kemény,
akkor élvezhetetlen lesz. Lépésről lépésre mutatom, hogy mi is a titok.

Hozzávalók

40 dkg zsíros tehéntúró
2 dl tejföl
2 egész tojás
6 dkg búzadara
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl étolaj
1 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS

  1. A túrót fém szitán vagy szűrőn áttörjük.
  2. Hozzákeverjük a búzadarát és a tojások sárgáját.
  3. A pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás tésztához.
  4. Letakarva, hűtőben 30 percig pihentetjük.
  5. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formázunk, a gombócokat forrásban lévő vízbe helyezzük.
  6. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
  7. A zsemlemorzsát szárazon elkezdjük pirítani.
  8. Amikor barna, hozzáadjuk az olajat.
  9. A kifőtt gombócok tetejére tesszük a morzsát.
  10. Meglocsoljuk langyos tejföllel.