Elkészítjük a gyros fűszert (ha nem zacskós fűszerkeverékből dolgozunk.) A szárított fűszereket kávédarálóban vagy mozsárban összetörjük, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Nem fog kelleni az összes, a maradékot tegyük a mélyhűtőbe.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és rákanalazunk a fűszerkeverékből egy-két evőkanállal. Jól összeforgatjuk vele, hogy mindenhol érje, majd betesszük a hűtőbe.
Összevágjuk a zöldségeket, ha rizst vagy bulgurt szeretnénk hozzá adni, akkor azt most tegyük fel.
Vegyük elő a fűszeres csirkét, és kis adagokban süssük ki serpenyőben, vagy tárcsán.
Ha sült krumplit szeretnénk hozzá adni, akkor azt a hússal párhuzamosan kell kisütni. Tálalás előtt fokhagymás szósszal ízlés szerint locsoljuk meg a zöldségeket.
Amikor az összes hús kisült, kezdődhet is a lakoma.