Gyros csirkemellből

Hozzávalók

  • a fűszerkeverékhez:
  • fél teáskanál bors
  • fél teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál szárított gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • fél fej vöröshagyma apróra vágva
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet szárított citromhéj
  • 3 evőkanál olaj a páchoz
  • 4 darab csirkemell filé

a salátához:

  • 1 ízlés szerint só
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 darab paradicsom
  • negyed darab lilakáposzta
  • fokhagymás szósz (Remia fokhagymás szósz, 01194)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Elkészítjük a gyros fűszert (ha nem zacskós fűszerkeverékből dolgozunk.) A szárított fűszereket kávédarálóban vagy mozsárban összetörjük, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és mindent összekeverünk. Nem fog kelleni az összes, a maradékot tegyük a mélyhűtőbe.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olajjal, és rákanalazunk a fűszerkeverékből egy-két evőkanállal. Jól összeforgatjuk vele, hogy mindenhol érje, majd betesszük a hűtőbe.
  3. Összevágjuk a zöldségeket, ha rizst vagy bulgurt szeretnénk hozzá adni, akkor azt most tegyük fel.
  4. Vegyük elő a fűszeres csirkét, és kis adagokban süssük ki serpenyőben, vagy tárcsán.
  5. Ha sült krumplit szeretnénk hozzá adni, akkor azt a hússal párhuzamosan kell kisütni. Tálalás előtt fokhagymás szósszal ízlés szerint locsoljuk meg a zöldségeket.
  6. Amikor az összes hús kisült, kezdődhet is a lakoma.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45