Gyümölcsös kosárkák

Hozzávalók

A tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 170 g vaj vagy margarin
  • 90 g porcukor
  • 1 csipet só
    A pudinghoz:
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 4 ek cukor

Illetve:

  • ízlés szerint gyümölcsök (Kofa mediterrán gyümölcssaláta, cukrozott lében, 00625)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. (Ha lágynak találnánk a tésztánkat, akkor gyúrjunk még bele egy kevés lisztet!)
  2. Egy nagyobb korsó segítségével köröket szaggatunk ki a tésztából, majd kivajazott, kilisztezett muffinformába helyezzük őket.
     
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ne aggódjunk, ha a sütés kezdetekor összeesik a tésztánk! A 15 perc lejárta után jó lesz!
  4. Ha elkészültek, akkor kivesszük őket a sütőből és még melegen egy kiskanál segítségével lenyomkodjuk a kosárkák alját! Majd ha kihűltek, akkor óvatosan kivesszük őket a muffinformából. 
  5. A pudingport a cukorral együtt beletesszük egy kb. 10-12 cm magas mikrózható tálba, majd a fél liter tejből egy keveset hozzáadunk és csomómentesre keverjük. A többi tejet is a pudingporhoz öntjük és elkeverjük.
  6. A mikrót a legmagasabb fokozatra állítjuk, a masszát a mikróba tesszük, majd 5-8 percen át mikrózzuk. Körülbelül fél időben vegyük ki a masszát a mikróból és keverjük át. Ha letelt az idő, akkor a mikróból kivéve langyosra hűtjük.
  7. A pudingot egy kanál segítségével a kosárkáinkba töltjük, majd ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
  8. Jó étvágyat!