Gyümölcstorta egyszerűen

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin

A forma kikenéséhez:

  • 1 kávéskanál margarin

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor

A tetejére:

  • gyümölcs (ízlés szerint) (Kofa trópusi
  • gyümölcssaláta, cukrozott lében, 00716)
  • 1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
  • 2 ek cukor
  • 2 dl habtejszín

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de már nem meleg margarint.
  2. A tésztát margarinnal kikent sütőformába töltjük, világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a pudingot, langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding meg nem dermed.
  4. A hűtőből kivéve a torta tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. 1 csomag színtelen zselatint 3 dl vízben a cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, majd amikor már kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. A tortát újra a hűtőbe tesszük, hogy a zselatin teljesen megdermedjen. A tejszínt felverjük és tálalás előtt ezzel díszítjük a tortát.