bármilyen gyümölcs, ami épp rendelkezésünkre áll (Kofa mediterrán gyümölcssaláta, cukrozott lében, 00894)
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat kettáválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vízzel fehéredésig habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a cukros tojássárgához szitáljuk, spatulával összeforgatjuk, majd 2-3 kanál tojáshabbal kissé fellazítjuk, végül az összes habot hozzáadva óvatosan összekeverjük úgy, hogy ne nagyon törjön össze.
A tortaformát gondosan kivajazzuk, liszttel behintjük, majd a piskótatésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnak deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A vaníliás pudinghoz a vaníliarudat kettévágjuk, magját kikaparjuk, a tojássárgákhoz adjuk a cukorral és az étkezési keményítővel, simára kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, ezzel is elkeverjük, és folyamatos keverés mellett tűzhelyen besűrítjük. A kész pudingot a piskótára öntjük, elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, ha szükséges feldaraboljuk, amennyiben konzerv gyümölcsöt használunk, lecsöpögtetjük és ízlés szerint elrendezzük a kihűlt puding tetején. Hűtőbe tesszük tálalásig.