Gyümölcstorta piskótával és pudinggal

Hozzávalók

Hozzávalók egy 25-27 cm-es formához:

A piskótához:

  • 3 tojás 
  • 3 evőkanál cukor 
  • 2 evőkanál víz 
  • 3 evőkanál liszt 
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • diónyi vaj és kevés liszt a formához

A vaníliás pudinghoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 1 rúd vanília

Valamint: 

  • bármilyen gyümölcs, ami épp rendelkezésünkre áll (Kofa mediterrán gyümölcssaláta, cukrozott lében, 00894)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojásokat kettáválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vízzel fehéredésig habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a cukros tojássárgához szitáljuk, spatulával összeforgatjuk, majd 2-3 kanál tojáshabbal kissé fellazítjuk, végül az összes habot hozzáadva óvatosan összekeverjük úgy, hogy ne nagyon törjön össze. 
  2. A tortaformát gondosan kivajazzuk, liszttel behintjük, majd a piskótatésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnak deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A vaníliás pudinghoz a vaníliarudat kettévágjuk, magját kikaparjuk, a tojássárgákhoz adjuk a cukorral és az étkezési keményítővel, simára kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, ezzel is elkeverjük, és folyamatos keverés mellett tűzhelyen besűrítjük. A kész pudingot a piskótára öntjük, elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, ha szükséges feldaraboljuk, amennyiben konzerv gyümölcsöt használunk, lecsöpögtetjük és ízlés szerint elrendezzük a kihűlt puding tetején. Hűtőbe tesszük tálalásig.