Barion Pixel

Hagyományos paradicsomos káposzta

Hozzávalók

  • 70 dkg fejes káposzta
  • 6 dl paradicsompüré (Spigadoro paradicsompüré, 01206)
  • 5 dl víz
  • bors
  • 3 ek  cukor
  • 3 ek olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk és ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezután rátesszük a káposztát is, pároljuk pár percet. 
  2. Felöntjük a paradicsompürével és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük alacsony lángon.
  3. Rántást készítünk, egy kisebb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, és habzásig keverjük.
  4. Hozzáadunk a paradicsomos káposzta levéből is 2-3 merőkanállal, csomómentesre keverjük, a főzelékhez adjuk, összeforraljuk.  Feltétnek remekül illik hozzá a fasírt, de a sertéspörkölt is. Ízlés szerint kenyeret is fogyaszthatunk mellé. 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45