Barion Pixel

Hagyományos töltött paprika paradicsomszószban

Hozzávalók

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg sűrített paradicsom (Kofa sűrített paradicsom, 00700)
  • 12 dkg rizs
  • 8 db TV paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg.
  2. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan.
  3. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.
  4. Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt.
  5. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket.
  6. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45