HALFILÉ ROPOGÓS BUNDÁBAN SAVANYÍTOTT SALÁTÁVAL

Hozzávalók

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál panko morzsa (Leimer Panko panírmorzsa, 01233)
  • 50 dkg tőkehalfilé vagy más fehérhúsú halfilé
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 5 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • chilipor
  • olívaolaj

 

  • A tálaláshoz:
    • 4 szelet kenyér
    • majonéz
    • csírák

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk elő 3 tányért a felvert tojással, a liszttel és a morzsával.
  2. A besózott halfilét először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a panko morzsában. A panírozott filéket tegyük 1 órára a hűtőbe – ez segít, hogy a morzsa jobban megtapadjon a halon. (Előre is dolgozhatunk!)
  3. Ezalatt a tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk julienne-re (gyufaszálra), egy tálban marináljuk a rizsecettel, a szójaszósszal és chilivel – amíg a hal is a hűtőben van.
  4. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat (nem bő olaj!), majd a panírozott halszeleteket oldalanként 3-4 perc alatt süssük aranybarnára.
  5. A kenyérszeleteket a serpenyőben kissé megpiríthatjuk, majd kenjük meg ízlés szerint majonézzel, és helyezzük rá a megsült halszeletet, szórjuk meg a tetejét zsenge csírákkal. A marinált, savanyított zöldségeket egy kis tálban kínáljuk a hal mellé.