Halszeletek sörtésztában

Hozzávalók

A sörtésztához:

  • 75 g kukoricaliszt
  • 200 g búzaliszt
  • 1 tk só
  • 330 ml sör
  • 2 ek fehérborecet

A halhoz:

  • 4 ek liszt
  • 1/2 tk só
  • 200 g halfilé (4 × )
  • olaj a sütéshez

mártogató (Remia ravigote halszósz, 01185)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához összeforgatjuk a kétféle lisztet és a sót. A közepébe nyomunk egy mélyedést, majd belecsorgatjuk a sört és az ecetet. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.
  2. A halhoz egy tálban elvegyítjük a lisztet és a sót. A halszeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük, majd sós lisztbe egyenként megforgatjuk.
  3. Felforrósítunk 2-300 ml olajat. Közben egy halfilét a sörtésztába mártunk, majd óvatosan a forró olajba tesszük és aranyszínűre sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, papírtörlőre szedjük a halfilét. Ugyanígy elkészítjük a többi halszeletet is. Sült krumplival, halszószos mártogatóval és citromcikkekkel tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45