Hamburger

Hozzávalók

  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 fej saláta
  • 40 dkg kétszer darált marhahús
  • 5 dkg margarin
  • 4 ek tejföl
  • 1 kávéskanál mustár (Remia mustár szósz, 01199)
  • 1 ek ketchup
  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 szelet sajt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűkre szétszedjük. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, és felcsíkozzuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és leszárítjuk.
  2. A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk és négy pogácsát formázunk belőle. A margarint serpenyőben felhevítjük, és a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne.
  3. A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a ketchup-ot. A hamburger zsemléket kettévágjuk és mikróban vagy sütőben átmelegítjük. A zsemle alsó felére teszünk egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát, paradicsomot, paprikát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével. Azonnal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45