Hátszín Whisky mártással

Hozzávalók

  • 80 dkg hátszín
  • olaj
  • 4 ek whisky
  • 1,5 dl marhahúsleves
  • 2 kvk zöldbors (Kofa zöldbors; 01314)
  • 1,5 dl sűrű tejszín
  • őrölt fehérbors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A húst 4 szeletre vágjuk. A serpenyőt kiolajozzuk, s nagy láng fölé rakjuk. Amikor füstöl, beletesszük a húsokat, s mindkét oldalát 3 percig sütjük, időnként mozgassuk meg, nehogy leragadjon!
  2. A whiskyt ráöntjük a húsokra, s pár percig sütjük, majd tányérra rakjuk és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőbe marhahúslevest vagy vizet öntünk, hozzáadjuk a zöldborsot, a sót, az őrölt borsot, a tejszínt, és pár percig lassú tűzön (kevergetve) főzzük.
  4. Hozzákeverjük a sült szaftját, s így öntjük a húsra.