Barion Pixel

Hawai pizza

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tk só
  • 800 gramm hámozott konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek olívaolaj
  •  só ízlés szerint
  •  bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 25 dkg gépsonka
  • 340 gramm ananászkonzerv (Kofa darabolt ananász, cukrozott lében Pizza 01052)
  • 170 gramm csemegekukorica
  • 1 darab pritamin paprika
  • 25 dkg mozzarella sajt

ELKÉSZÍTÉS

  1. Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.
  2. Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fokhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.
  3. Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.
  4. A gépsonkát vágjuk csíkokra, a pritamin paprikát apró kockákra, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a sonkával, az ananász darabokkal, a paprikával, a csemegekukoricával, majd végül a reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45