Házi sajtos kréker

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojássárga
  • csípős mártogatós (Remia Red Hot fűszeres, csípős Boss BBQ szósz, 01131)

ELKÉSZÍTÉS

  1. 1.A hideg vajat vágd kis darabokra, vagy reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és morzsold össze az átszitált liszttel. Rakd hozzá a tojást, a sót, a reszelt sajtot, és gyúrd gyorsan össze a masszát. Akkor jó, ha egynemű, rugalmas, és nem ragad a kezedhez. 
  2. Formázz belőle egy cipót, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
  3. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és vágj belőle egyforma nagyságú háromszögeket, majd szívószállal szurkáld meg több helyen.
  4. Rendezd a krékereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Amikor kezd pirosodni, vedd ki a sütőből. 
  5. Csípős mártogatóssal kínáld.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45