Hentestokány egyszerűen

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéstarja
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg csemegeuborka (Kofa uborka csemege ízesítéssel, 01204)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • főtt rizs (köretnek)
  • petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tarját, a szalonnát, a sonkát és az uborkát is tokányra, tehát csíkokra vágjuk.
  2. A szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük kevés olajon. Ha lepirítottuk, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd a durvára vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a tarját, és alaposan lepirítjuk. Ezután enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és 1-2 dl vizet, kb. 30 percig alacsony lángon főzzük. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk.
  4. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csemegeuborkát és gépsonkát, ezzel pároljuk további 10-15 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk mellé. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45