Barion Pixel

Hot-dog házi bucival

Hozzávalók

12 hot dog bucihoz:

  • 2,7 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg lágy vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 1 evőkanál szezámmag

Valamint:

  • frankfurti bőrös virsli
  • 1 evőkanál vaj
  • salátalevél vagy rukkola
  • paradicsom
  • savanyú uborka
  • lila hagyma
  • ketchup
  • mustár (Mississippi amerikai sárgamustár, 01192)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A langyos tejet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, összekeverjük, és 10 percre félretesszük, hogy az élesztő beinduljon.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a lágy vajat és a sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával elkezdjük összedolgozni, kb. 10-12 perc alatt lágy és ruganyos tésztává dolgozzuk.
  3. Gombóccá formázzuk, liszttel kihintett tálba tesszük, picit meglisztezzük a tetejét, és langyos helyen 30 percet kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kicsit átdolgozzuk, majd hurkává formázzuk, és 12 nagyjából egyenlő részre osztjuk. 15-16 centis rudakká sodorjuk mindegyiket, és sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk egymástól kissé távolabb. Tiszta konyharuhával lefedjük, és még 20-30 percet kelesztjük.
  5. Ha megkeltek, lekenjük őket felvert tojással – ízlés szerint akár szezámmaggal is megszórhatjuk –, és 190 fokos sütőbe tolva kb. 15 perc alatt szép pirosra megsütjük.
  6. A virslikhez vizet forralunk, a vizet megsózzuk, 1 evőkanál vajat adunk hozzá, ha elolvadt, a virsliket beletesszük, és ha újra forr a víz, elzárjuk a tüzet, és lefedve pár percet pihentetjük.
  7. A salátát vagy rukkolát megmossuk, a paradicsomot, az újhagymát és a savanyú uborkát vékonyan felkarikázzuk.
  8. A bucikat hosszában félbevágjuk, megtöltjük a zöldségekkel és a forró virslivel, ízlés szerint ketchupot és mustárt nyomunk rá – vagy akár majonézt, ki mivel szereti.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45