Illatos-omlós csirke, mézes-mázas kedvenc

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • őrölt bors

A mázhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 dl paradicsompüré
  • 1/2 dl szójaszósz (Kofa szójaszósz, 01091)

A bundázáshoz:

  • 2 evőkanál (kukorica)keményítő
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál sütőpor

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • pirított szezámmag
  • 1/2 csomag újhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A mázhoz a szójaszószt egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a mézet, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük.
  2. A bundához a lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, simára keverjük a vízzel, beleütjük a tojást, ezzel is alaposan elkeverjük.
  3. A masszában megforgatjuk a felkockázott húst, és forró olajban kisütjük.
  4. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, majd leöntjük az előre elkészített páccal, megszórjuk szezámmaggal és a felaprított újhagymával.
  5. Rizzsel tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45