Joghurtos padlizsánsaláta paradicsommal

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. sansa olaj (Kofa sansa/ olívapogácsa- olaj 01234)
  • 1 pohár joghurt
  • 0,5 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor korianderlevél
  • őrölt fekete bors
  • 4 db koktélparadicsom

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megmosott padlizsánokat vágjuk fél centi vastag szeletekre. Sózzuk, szórjuk meg az őrölt borssal, kenjük meg a sansa olajjal, majd nagyobb serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukat süssük pirosra.
  2. A joghurtot keverjük el egy evőkanálnyi extra szűz olívaolajjal, a megtört korianderlevelekkel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével.
  3. A joghurttal megöntözött sült padlizsánokat megmosott és félbevágott paradicsommal, korianderlevéllel díszítve tálaljuk.