300 g olívabogyó (zöld, magozott) (Kofa zöld olívabogyó, egész 01273)
2 csapott teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
0,5 mokkáskanál feketebors (őrölt)
1 csipet só
2 evőkanál olívaolaj – extra szűz
A tálaláshoz:
2 db tejes kifli
ELKÉSZÍTÉS
Az olívabogyót kimagozzuk, egy tálba rakjuk a kakukkfűvel együtt és botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk az olívaolajat, kevés sót (vigyázzunk vele, mert az olívabogyó is sós, nehogy elsózzuk), borsot és mixeljük át újra, majd tegyük kis tálkába.
A kiflit vagy baguettet felszeleteljük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és megpirítjuk benne a kifli/baguette szeletek mindkét oldalát annyira, hogy szép aranyszínűek legyen.
Tálaláskor megkenjük a pirított kifliket/baguetteket az olajbogyókrémmel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.