Kakukkfüves olajbogyókrém

Hozzávalók

  • 300 g olívabogyó (zöld, magozott) (Kofa zöld olívabogyó, egész 01273)
  • 2 csapott teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
  • 0,5 mokkáskanál feketebors (őrölt)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olívaolaj – extra szűz

 

A tálaláshoz:

  • 2 db tejes kifli

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az olívabogyót kimagozzuk, egy tálba rakjuk a kakukkfűvel együtt és botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk az olívaolajat, kevés sót (vigyázzunk vele, mert az olívabogyó is sós, nehogy elsózzuk), borsot és mixeljük át újra, majd tegyük kis tálkába.
  3. A kiflit vagy baguettet felszeleteljük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és megpirítjuk benne a kifli/baguette szeletek mindkét oldalát annyira, hogy szép aranyszínűek legyen.
  4. Tálaláskor megkenjük a pirított kifliket/baguetteket az olajbogyókrémmel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.