Barion Pixel

Karfiolos, avokádós saláta

Hozzávalók

  • 1 kis fej karfiol
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor retek
  • 1 db avokádó
  • citromlé
  • olívaolaj
  • kapribogyó (Kofa kapribogyó, 00956)

A kefires öntethez:

  • 2 dl kefir
  • 1 ek magos mustár
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1 kk fehérborecet

ELKÉSZÍTÉS

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben kb. 3 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Míg a karfiol hűl, a salátát megmossuk, darabokra tépkedjük. A hagymát és a retket megtisztítjuk, felaprítjuk. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát egészen vékony gerezdekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
  3. Az összes előkészített hozzávalót nagyobb tálban összekeverjük, meglocsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a leszűrt kapribogyót is.
  4. Az öntethez kikeverjük a kefirt a mustárokkal, a borecettel, sóval, borssal, és ízlés szerint csipetnyi cukorral is. A salátára öntjük, és tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45