10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (Leimer teljes kiőrlésű panírmorzsa, 01105)
4 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A töltelékhez a rizst megfőzzük. A káposztát leveleire szedjük, a torzsát kivágjuk. A leveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük.
A raguhoz a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az étolajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Rászórjuk a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel simára keverjük. Egyet forralunk rajta, majd a párolt rizzsel és a petrezselyemmel összekeverjük.
A palacsintához simára keverjük a tojást a liszttel és a tejjel, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintatésztát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
A káposztaleveleket a palacsintára helyezzük, megkenjük a rizses húsraguval, behajtva feltekerjük, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk, végül bő, forró étolajban megsütjük.
Kissé ferdén felszeleteljük, ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.