Barion Pixel

Kelkáposztás rántott palacsinta

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 0,5 dl tej
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál finomra vágott
  • petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma

A palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • szódavíz

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (Leimer teljes kiőrlésű panírmorzsa, 01105)
  • 4 tojás

ELKÉSZÍTÉS

  1. A töltelékhez a rizst megfőzzük. A káposztát leveleire szedjük, a torzsát kivágjuk. A leveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük.
  2. A raguhoz a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az étolajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Rászórjuk a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel simára keverjük. Egyet forralunk rajta, majd a párolt rizzsel és a petrezselyemmel összekeverjük.
  3. A palacsintához simára keverjük a tojást a liszttel és a tejjel, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintatésztát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
  4. A káposztaleveleket a palacsintára helyezzük, megkenjük a rizses húsraguval, behajtva feltekerjük, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk, végül bő, forró étolajban megsütjük.
  5. Kissé ferdén felszeleteljük, ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45