Barion Pixel

KÍNAI PIRÍTOTT TÉSZTA

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkecombfilé vagy marhahús
  • 25 dkg pirított mie tészta (Go-Tan Mie tészta, 01261)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika (opcionális)
  • 2 fej nagy hagyma
  • 6-8 db cukorborsó hüvely vagy brokkoli rózsa
  • 6-8 gomba fej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál gyömbér
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • A tészta tetejére:
  • 3 szál újhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A pirított mie tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Majd a tésztát leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.
  2. A zöldségeket, fokhagymát, gyömbért wok-ban kevés olívaolajon magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. (A sárga kaliforniai paprikát csíkokra vágom, a hagymát nagyobb kockákra vágva, a fokhagymát összezúzva, gyömbért reszelve.) Nem, kell, hogy teljesen megpuhuljanak. Kivesszük a serpenyőből a zöldségeket.
  3. A tojást, 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadunk kb. 3 nagy evőkanál kukoricakeményítőt, egy mokkáskanál sót és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra (harapható kockákra vágtam fel) és jó alaposan összeforgatjuk. Akkor jó, ha minden egyes kis húsdarabot bevon ez a pác. Ettől a páctól marad belül puha és omlós és szaftos a hús sütés után is.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45