2 ek chiliszósz (GO-TAN Sriracha hot chilli sauce 380ml-01231)
1 ek kukoricakeményítő
1 ek szezámmag
2 szál zöldhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a szójatejet, a sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, majd csomómentesre keverjük.
A rózsáira bontott karfiolt megmártjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük.
Egy edényben szezámolajat hevítünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Egy percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan elkeverjük a szósszal.
Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.