Kínai szezámmagos rántott karfiol, vegán módon

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 1/2 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
  • 1/2 csésze szójatej
  • 1 ek sütőpor
  • 1 ek fokhagymapor
  • 4dl étolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze szójaszósz (Kofa szójaszósz 170ml-01091)
  • 2 ek rizs- vagy fehérborecet
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek chiliszósz (GO-TAN Sriracha hot chilli sauce 380ml-01231)
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek szezámmag
  • 2 szál zöldhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztet, a szójatejet, a sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, majd csomómentesre keverjük.
  2. A rózsáira bontott karfiolt megmártjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük.
  3. Egy edényben szezámolajat hevítünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Egy percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
  4. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan elkeverjük a szósszal.
  5. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.