KÓKUSZTEJES MADÁRTEJ

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1l kókusz tej (GO-TAN Kókusztej, 01238)
  • 1ek liszt
  • 0,5 tk ecet
  • 2 ek porcukor
  • őrölt fahéj (a szóráshoz)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.
  3. A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd.
  4. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.
  5. A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig hevítjük. Lehúzzuk a tűzről, és apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez. Közben folyamatosan habverővel keverjük, hogy ne kapjon össze.
  6. Ezután visszatesszük a tűzre, és forralunk rajta egyet.
  7. Végül levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe rakjuk pár órára.
  8. A habfelhőkkel díszítve, továbbá némi őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.