Lepényhal olasz módra

Hozzávalók

  • 50 dkg lepényhal-filé (2 db nagyobb)
  • 1 db citrom (leve)
  • 15 dkg olívabogyó (Kofa olajbogyó, zöld, szeletelt, 00929)
  • 2 ek kapribogyó
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 dl fehérbor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, majd citromlével meglocsoljuk. A kapribogyót felaprítjuk.
  2. Az olajat és a vajat felhevítjük, beletesszük a felaprított fokhagymát, a halfiléket, az olajbogyót és a kapribogyót, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
  3. A halat kb. 4 percig sütjük, utána megfordítjuk, felöntjük a fehérborral, és 3-4 perc után tálalhatjuk is.