Majonézes töltött tojás pulykahúsos labdában sütve
Közepes
2 adag
Hozzávalók
4 db főtt tojás
4 evőkanál majonéz (Remia majonéz, 01158)
40 dkg darált pulykahús
só
őrölt bors
őrölt kömény
2 szál zöldhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 db tojás a húsos masszába
2,5 dl olaj a sütéshez
4 adag friss saláta
ELKÉSZÍTÉS
A főtt tojásokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kivesszük, és a mélyedésekbe 1-1 evőkanál majonézt kanalazunk. Ezután összenyomjuk a két fél tojásfehérjét.
A darált pulykahúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt, a vékonyra szelt zöldhagymát, a fűszerpaprikát és a nyers tojást.
Az egészet összegyúrjuk, és négy gombóccá formáljuk. A húsgombócokat vizes kézzel kilapítjuk, a közepébe helyezzük a majonézes tojást, a széleket ráhajtjuk, és gömbölyűre formázzuk.
Majd a forró olajban közepes lángon pirosra sütjük.
Ha elkészült papírszalvétára téve lecsepegtetjük, és kihűtjük.
Tálaláskor a friss salátát tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a félbevágott majonézes pulykahús-labdát. Friss pékárut kínálhatunk mellé.