Majonézes töltött tojás pulykahúsos labdában sütve

Hozzávalók

  • 4 db főtt tojás
  • 4 evőkanál  majonéz (Remia majonéz, 01158)
  • 40 dkg darált pulykahús
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás a húsos masszába
  • 2,5 dl olaj a sütéshez
  • 4 adag friss saláta

ELKÉSZÍTÉS

  1. A főtt tojásokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgájukat kivesszük, és a mélyedésekbe 1-1 evőkanál majonézt kanalazunk. Ezután összenyomjuk a két fél tojásfehérjét.
  2. A darált pulykahúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, az őrölt köményt, a vékonyra szelt zöldhagymát, a fűszerpaprikát és a nyers tojást.
  3. Az egészet összegyúrjuk, és négy gombóccá formáljuk. A húsgombócokat vizes kézzel kilapítjuk, a közepébe helyezzük a majonézes tojást, a széleket ráhajtjuk, és gömbölyűre formázzuk.
  4. Majd a forró olajban közepes lángon pirosra sütjük.
  5. Ha elkészült papírszalvétára téve lecsepegtetjük, és kihűtjük.
  6. Tálaláskor a friss salátát tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a félbevágott majonézes pulykahús-labdát. Friss pékárut kínálhatunk mellé.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45