MARHAHÚSLEVES PALACSINTATÉSZTÁVAL

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0,5 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • palacsintatészta levesbetét (Leimer palacsintatészta levesbetét, 01269)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A marhahúst mosd meg alaposan, ha szükséges, vagdosd el.
  2. A zöldségeket pucold meg, a répákat szeleteld fel.
  3. Rakd mindet egy lábosba a hússal együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent. Közepes lángon forrald fel, sózd, borsozd, majd mérsékelt tűzön főzd addig, amíg a hús megpuhul. Ez lehet két és fél, három óra is.
  4. Közben a habot szedegesd le evőkanállal. A végén rakd hozzá a petrezselymet is.
  5. A levest szűrd át, majd a zöldségekkel és a tésztával együtt kínáld.
  6. Tálalás előtt szórhatsz még hozzá ízlés szerint zöldfűszert.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45