A húst olajjal bekenjük, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és rövid ideig állni hagyjuk, majd 8 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk.
Azt követően egy lábasban mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
A tisztított zöldségeket, a vöröshagymát és a szalonnát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk, majd a hússal együtt, fedő alatt megdinszteljük.
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A húst óvatosan kiszedjük, és a benne lévő zöldségeket botmixerrel krémesítjük. A cukrot karamellizáljuk, hozzákeverjük a zöldségpüréhez, ecettel, mustárral, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és tejfeles liszttel behabarjuk.
Közben elkészítjük a zsemlegombócokat. Az elkészíteni kívánt gombócokat megfelelő mennyiségű hideg, enyhén sózott vízbe tesszük és 5-10 percig dagadni hagyjuk (alkalmanként forgassuk!), majd 1 perc forralás után 15 percen keresztül lassú tűzön, fedő nélkül tovább főzzük. Az elkészült gombócokat rövid ideig hideg vízbe mártjuk, a fóliatasakot a bevágásnál széthúzzuk és eltávolítjuk.
Végezetül visszarakjuk a hússzeleteket, és egy forralást követően, a zsemlegombóccal együtt ízlésesen díszítve szervírozzuk.