Mediterrán részeges csirke

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg burgonya
  • 1 marék olívabogyó (Kofa olajbogyó, zöld, magozott, 01072)
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  •  só
  • bors
  • rozmaring

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megmosott csirkét bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, rozmaringgal, majd tepsibe tesszük, mellé helyezzük a zöldségeket, aláöntjük a bort, a tetejére pedig vajdarabkákat helyezünk.
  2. Letakarjuk alufóliával, és 50 percig pároljuk a sütőben. Ezt követően levesszük róla az alufóliát, és negyed óra alatt ropogósra sütjük.
  3. Köretként zöldségeket és burgonyapürét kínálunk mellé, amelyet meglocsolunk a boros szósszal. Rozmaringgal díszítjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45