2-3 evőkanál Sriracha szósz (Go-Tan Sriracha hot chili szósz; 01313)
5 evőkanál világos Szójaszósz
1 evőkanálnyi szeletelt fokhagyma
0,5 dl barna nádcukor
2-3 evőkanál méz (ha lehet hársméz)
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál chili pehely
ELKÉSZÍTÉS
Egy kis lábasban keverj össze 2 dl vizet a Sriracha szósszal, a Szója szósszal, a fokhagymával és a mézzel. Alaposan keverd el egy habverővel, szórd bele a kukoricakeményítőt, keverd tovább, majd önts bele még két evőkanálnyi vizet, ezt is alaposan elkeverve.
Forrald fel a szószt, majd főzd alacsony hőfokon, hadd redukálódjon, sűrűsödjön, úgy 8-10 percig.
Ezalatt a kockára vágott csirkemell darabokat tedd egy műanyagzacskóba, és szórj hozzá 0,5 dl kukoricakeményítőt. Zárd le a zacskót, és masszírozd jól össze a csirkehúst a keményítővel.
Hevíts olajat közepes hőfokra egy serpenyőben. Süsd a csirkemell darabokat barnára, teljesen átsütve.
Öntsd hozzá a szószt, keverd jól össze, szórd meg chili pehellyel, és tálald főtt Basmati rizzsel.