burgonyapüré por (Dr. Willi Knoll burgonyapüré por, 00329)
5 dkg margarin
5 dkg sonka apróra vágva
1 db tojás
8 dkg trappista sajt
2 dl tej
1 ek. apróra vágott zöldhagyma
ízlés szerint só és bors
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyapüré elkészítéséhez forraljunk fel 1/2 liter vizet egy csipet sóval, majd vegyük le az edényt a tűzhelyről.
1/4 liter hideg tej hozzáadásával keverjük bele a tasak tartalmát.
Adjunk hozzá ízlés szerint vajat, vagy margarint és 1 perc várakozás után az edény tartalmát még egyszer keverjük el a reszelt sajttal, a tojással, a sonkával, a zöldhagymával, és mindezt ízesítsük sóval, borssal.
Egy muffin sütőt kenjünk ki alaposan margarinnal, adagoljuk a formába a masszát, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára a tésztát.