Muffin sósan, burgonyapürével, sajttal, sonkával, zöldhagymával

Hozzávalók

  • burgonyapüré por (Dr. Willi Knoll burgonyapüré por, 00329)
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg sonka apróra vágva
  • 1 db tojás
  • 8 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
  • ízlés szerint só és bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A burgonyapüré elkészítéséhez forraljunk fel 1/2 liter vizet egy csipet sóval, majd vegyük le az edényt a tűzhelyről.
  2. 1/4 liter hideg tej hozzáadásával keverjük bele a tasak tartalmát.
  3. Adjunk hozzá ízlés szerint vajat, vagy margarint és 1 perc várakozás után az edény tartalmát még egyszer keverjük el a reszelt sajttal, a tojással, a sonkával, a zöldhagymával, és mindezt ízesítsük sóval, borssal.
  4. Egy muffin sütőt kenjünk ki alaposan margarinnal, adagoljuk a formába a masszát, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára a tésztát.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45