0,5 bögre zöld olívabogyó (Kofa zöld, görög olívabogyó, magozott 01300)
0,5 bögre fekete olívabogyó
0,5 bögre kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
0,5 üveg szardellafilé
1 ek üveges kapribogyó
0,5 bögre petrezselyem
1 tk friss oregánó
0,5 tk frissen őrölt bors
0,5 bögre extra szűz olívaolaj
A szendvicshez:
1 db cipó
olívabogyósaláta
extra szűz olívaolaj
10 dkg szalámi
10 dkg sonka
10 dkg sajt
0,5 üveg szardellapaszta
ELKÉSZÍTÉS
Az muffuleta szendvicshez olajbogyókat durvára, a paprikát finomra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a szardellafilét feldaraboljuk. A karpibogyót leöblítjük. A petrezselymet és az oregánót finomra vágjuk.
Az összes hozzávalót alaposan összeforgatjuk egy tálban, majd letakarjuk, hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyeret keresztben félbevágjuk, és kb. félig kikanalazzuk a belét. Az üregeket megkenjük olívaolajjal, megtöltjük az alsó és a felső részét is olajbogyósalátával, majd az alsó részt rétegesen megrakjuk szalámival, sonkával és sajttal.
Végül a két részt összenyomjuk. A szendvicstortát 4 részre vágjuk, és szobahőmérsékleten kínáljuk.