Barion Pixel

Muffuleta szendvics olívabogyósalátával

Hozzávalók

Az olívabogyósalátához:

  • 0,5 bögre zöld olívabogyó (Kofa zöld, görög olívabogyó, magozott 01300)
  • 0,5 bögre fekete olívabogyó
  • 0,5 bögre kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 üveg szardellafilé
  • 1 ek üveges kapribogyó
  • 0,5 bögre petrezselyem
  • 1 tk friss oregánó
  • 0,5 tk frissen őrölt bors
  • 0,5 bögre extra szűz olívaolaj

A szendvicshez:

  • 1 db cipó
  • olívabogyósaláta
  • extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg szalámi
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 0,5 üveg szardellapaszta

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az muffuleta szendvicshez olajbogyókat durvára, a paprikát finomra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a szardellafilét feldaraboljuk. A karpibogyót leöblítjük. A petrezselymet és az oregánót finomra vágjuk.
  2. Az összes hozzávalót alaposan összeforgatjuk egy tálban, majd letakarjuk, hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A kenyeret keresztben félbevágjuk, és kb. félig kikanalazzuk a belét. Az üregeket megkenjük olívaolajjal, megtöltjük az alsó és a felső részét is olajbogyósalátával, majd az alsó részt rétegesen megrakjuk szalámival, sonkával és sajttal.
  4. Végül a két részt összenyomjuk. A szendvicstortát 4 részre vágjuk, és szobahőmérsékleten kínáljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45