Barion Pixel

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 1 db chilipaprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • csipet őrölt bors

 

  • A panírozáshoz:
    • 15 dkg finomliszt
    • 3 db tojás
    • 20 dkg zsemlemorzsa

 

  • A sütéshez:
    • étolaj

 

  • A körethez:
    • 1 kg burgonya
    • 3 dl  majonéz (Remia majonéz 70%, 01136)
    • 2 dl  tejföl
    • 2 evőkanál mustár
    • porcukor
    • citromlé
    • őrölt fehérbors
    • 1 csokor újhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehérborssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. A chilipaprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral.
  4. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.
  5. A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük, majd a majonézes burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45