Mustáros tarjaszeletek

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja
  • bors
  • mustár (Remia mustár, 01160)
  • 5–6 szem burgonya
  • zsír
  • 3–4 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 maréknyi kukorica
  • 2 maréknyi zöldborsó
  • 1,5 dl sör

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát bekenjük mustárral. A húsokat körülbelül egy órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a többi hozzávalót összekészítjük.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, majd egy zsírral kikent hőálló tálba karikázzuk. A tetejére karikázzuk a paradicsomokat, a vöröshagymát, megszórjuk a petrezselyem zöldjével és a zúzott fokhagymával. Ezután egyenletesen rászórjuk a kukoricát és a zöldborsót. A hűtőből kivett húsokat a tetejére helyezzük, majd felöntjük a sörrel, és lefedjük a tálat. 
  3. Hideg sütőbe tesszük, majd körülbelül 180 Celsius-fokon egyóráig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük, és még körülbelül 5 percig sütjük, hogy szép szín kapjon.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45