Olajbogyó krémleves szalámival és sajttal

Hozzávalók

  • 4 db hagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 5 dkg mandula
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg kecskesajt
  • 0,5 dl tejszín
  • 25 dkg mandulával töltött olívabogyó (Kofa Mandulával töltött, zöld, görög olívabogyó, 01299)
  • 15 dkg szalámi

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.

2.Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom a fehérborral és a mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom.

3.Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele tejszínt a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen.

  1. Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.

 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45