20 szem kimagozott zöld olívabogyó (Kofa olajbogyó, zöld, magozott, 00886)
50 dkg finomra darált sertéshús
1 tojás
1 teáskanál szárított kakukkfű
A panírozáshoz:
liszt
A sütéshez:
bő olaj
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés:
A zsemlét langyos vízbe áztatjuk.
A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk.
Az olívabogyót levétől lecsurgatjuk.
Elkészítés:
A darált húst tálba tesszük, a zsemlét kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymát. Megfűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal és sima masszává összedolgozzuk.
A masszát kb. 20 részre osztjuk. Kezünkkel kis lapokat formálunk belőle, közepére tesszük az olívabogyót, és kis gombócokká kerekítjük.
Az olajat felforrósítjuk. A fasírtocskákat lisztben panírozzuk, és a forró olajban kisütjük.
Papírszalvétára szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen vagy hidegen tálaljuk.