Olajbogyóval töltött gombócok

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
    • 1 szikkadt zsemle
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 20 szem kimagozott zöld olívabogyó (Kofa olajbogyó, zöld, magozott, 00886)
    • 50 dkg finomra darált sertéshús
    • 1 tojás
    • 1 teáskanál szárított kakukkfű

 

  • A panírozáshoz:
    • liszt

 

  • A sütéshez:
    • bő olaj

ELKÉSZÍTÉS

  • Előkészítés:
    1. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk.
    2. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk.
    3. Az olívabogyót levétől lecsurgatjuk.

 

  • Elkészítés:
    1. A darált húst tálba tesszük, a zsemlét kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymát. Megfűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal és sima masszává összedolgozzuk.
    2. A masszát kb. 20 részre osztjuk. Kezünkkel kis lapokat formálunk belőle, közepére tesszük az olívabogyót, és kis gombócokká kerekítjük.
    3. Az olajat felforrósítjuk. A fasírtocskákat lisztben panírozzuk, és a forró olajban kisütjük.
    4. Papírszalvétára szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen vagy hidegen tálaljuk.