Olasz saláta

Hozzávalók

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 marék olívabogyó
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 1 konzerv tonhal
  • 10 g bazsalikom
  • Olaszos salátaöntet (Remia olaszos salátaöntet, 01120)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Főzd keményre a tojásokat 8-10 perc alatt, majd hámozd meg. Közben a tonhalról szűrd le a levét.
  2. Mosd meg a salátát és a többi zöldséget, majd karikázd fel a hagymát és az uborkát.
  3. Vágd fel cikkekre a tojást és a paradicsomot. Egy salátástál alján helyezd el a felaprított jégsalátát, az uborkát és a hagymát. Ezután rakd körbe felváltva a paradicsom- és a tojáscikkeket, majd jöhet az olívabogyó és elszórtan a tonhal.
    A díszítéshez használj friss bazsalikomlevelet, ha nincs kéznél, az őrölt is megteszi.
    Öntsd az öntetet a salátádra, majd fél órára tedd hűtőbe, így még finomabb lesz.