10 dkg fekete olajbogyó (Kofa fekete, magozott olajbogyó, 00887)
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál majoránna
ELKÉSZÍTÉS
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk, hőálló tálba fektetejük.
Az olajat összekeverjük a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük vele a húst, és kicsit állni hagyjuk. Közben a lilahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a lilahagymát négyfelé vágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. A citromot forró víz alatt alaposan megsikáljuk, gerezdekre vágjuk.
A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük, és a húst kb. 15 percig elősütjük. Ezután köré szórjuk a hagymát, a fokhagymát és a rozmaring- és kakukkfűleveleket, a húsokat átforgatjuk, a sütő hőjét visszavesszük 200 C-fokra, és további 15 percig sütjük benne a húst.
A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk az olajbogyókkal együtt a hús mellé tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a majoránnával, visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
Köretnek sült burgonya illik hozzá. Ehhez megmosunk 80 dkg krumplit, villával megszurkáljuk, és a hús mellett, héjában megsütjük.