Olaszos bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók

  • 20 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom (Kofa sűrített paradicsom, 00539)
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál bazsalikom
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre.
  2. Nyomd hozzá a fokhagymát, majd add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és pár percig párold, közben kevergesd.
  3. Tedd hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel körülbelül egy-másfél liter vízzel.
  4. Ha felforr, add hozzá a bazsalikomot és a rozmaringot. Hagyd pár percig főni, majd botmixerrel turmixold össze. Ha túl sűrűnek találod, önts még hozzá kevés vizet. Főzhetsz bele tésztát is. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, és szórj a levesbe reszelt sajtot.