Olívás lapos kenyér

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ág rozmaring
  • 4+2 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék olívabogyó

ELKÉSZÍTÉS

1. A lisztet összekeverjük a sóval. 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez. 4 evőkanál olívaolajat beleöntjük 2,5 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adjuk. Kidagasztjuk, hogy lágy tészta legyen belőle. Kb. 1 órát kelesztjük.

2. A rozmaring leveleit és az olívabogyó felét apróra vágjuk.

3. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, ellapítjuk, és belegyúrjuk a rozmaringot és az olívabogyót. Nyelv formájú lapra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük. A tetejét díszítjük a többi olívabogyóval, és még kb. 30 percig kelesztjük.

4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Beteszünk az aljára egy vízzel félig telt tepsit, hogy sülés közben ne száradjon ki a kenyér. Meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 35-40 percig sütjük.

5. A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel, és hagyjuk kihűlni.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45